Vilken härlig sväng!

the.forest.small

Vilket skulle jag göra? Kila ner till playan idag igen…. eller ge mig rakt ut i geografin? När termometern, vid köksfönstret, envist hängde kvar vid plus 34 slog det mig att det var ganska varmt ute…….särskilt för mina två jyckar! För att råda bot på detta satte jag oss i bilen och rattade ut till den relativa svalkan i storskogen! Resten av Sverige tror att Skåne mest består av åkrar och ängar….men just här kring Båstad har vi ju så mycket mer! När jag bromsade in och vi klev ur bilen…..uppe på åsen…..kände jag en spontan lycka av hur vackert allt var! Samtidigt gick tankarna till alla de som kämpar mot bränderna i norr! Vart tog deras skog vägen? Vi måste göra allt vi kan för att bevara vår natur! Det tar hundratals år för den att växa upp igen! Bland stammarna, här på bilden, utspelar sig säkert fantastiska scener var natt! Ugglor, älgar, vildsvin, rådjur, hjort, kanske en varg, grävling, några rävungar, skogsmöss och sedan morgonens alla sångfåglar! Både jag och jyckarna suckade lätt sedan traskade vi iväg……och vilken härlig sväng det blev!

Comments are closed.