I morse såg jag att de hade…..

micke.och.lelle.small

När jag var liten grabb så var det där med att fiska ungefär det häftigaste man kunde göra! På sommaren hängde jag nere i Bohusläns småhamnar och lyssnade till måsars skrik och skutornas dunk, dunk, dunkande motorer! Vattnet kluckade mot skroven. Doften av fernissa och tjära fyllde mina näsborrar! Fiskarna ( alltså inte de som fastnade i näten utan de som hade pipa och sydväst ) hade väderbitna ansikten och händer som tålde vilka strapatser som helst! En kusin till mig fick ihop det med en tjej vars farsa hade en räktrålare! Hon kunde komma med en hel bärkasse full med nykokta räkor som vi alla delade på samtidigt som vi kollade på solnedgången och det oändliga havet! Gissa om det var poppis! Nu finns det ju inte så många yrkesfiskare kvar här nere, längs Hallandskusten….desto gladare blir man då av att möta Micke och Lelle i Båstad hamn! De är två stadiga killar som åker ut med båten ” Gracey ” i stort sett varje dag! Sedan kommer de hem med lådorna fulla av läckerheter som vi kan njuta av! I morse såg jag att de hade rödspätta, sjötunga och piggvar! De här killarna älskar att fiska och vi gillar verkligen att de gör det! Kan man få fisk färskare än så här?

Comments are closed.