Se sådan stil han har!

hakan.ingvarsson.small

Oklanderlig kostym, rutig, blå skjorta, en småblommig slips, i samma nyans och allt accentuerat med en knallgul näsduk i bröstfickan! Jag säger bara det, Håkan Ingvarsson, ägare till nya herrbutiken ” Lindquists ” i Båstad, vet hur man klär sig! För en hel del år sedan var jag i Paris iförd ett par nyinköpta, vida och randiga bomullsbyxor. Jag och frugan besökte butiker, på en bättre gata och ögonshoppade, som man brukar säga när plånboken för stunden inte är tillräckligt stor. Efter ett tag började det regna ute och regnet bara tilltog, vilket medförde att mina, från början så tjusiga, byxor blev blöta, väldigt mycket större samt fick rejäla knän. Till slut var de så långa att de halkade in under mina klackar när jag gick! Det såg ut som om jag traskade omkring i en väl använd pyjamas. Jag hade möjligen platsat ihop med luffarna, under Seines broar, men klädseln var inte korrekt för de kvarter där all världens häftiga kläddesigners hemvant rörde sig. Nu är det emellertid så… att i Paris fina butiker har personalen en hederskodex. De visade inte med en min att jag såg ut som ett högst olämpligt sällskap för deras övriga kunder. De resonerade som så, fick jag höra, från insatt håll, i efterhand, att om jag ville gå, i franska huvudstadens finaste affärer, enbart iklädd en väl använd pyjamas, så var det förmodligen min stil och den måste respekteras. När jag idag träffade förträfflige Håkan, på invigningen, kände jag plötsligt att jag borde ha burit ett par andra jeans och kanske ha haft en proprare jacka, men han visade inte med en min att han också tyckte det! Jag tror att Båstads manliga publik, framöver, tryggt kan ta ekiperingsråd av personalen på ” Lindquists ”. Kul att träffa dig Håkan och lycka till med den nya butiken!

Comments are closed.